Frågor och svar

Här finns svar på de vanligaste frågorna till oss. Undrar du över något som inte står med i listan? Kontakta oss gärna!

F: Varför Easy ReCycling?

Vi kan lätt säga att vi är specialister på cykelåtervinning. Easy ReCycling räddar årligen tusentals cyklar från skrotning, och det har vi gjort sedan 2010. Det som är användbart är onödigt att skrota. Många ansvariga i bostadsrättsföreningar, fastighetsbolag och kommuner kasserar övergivna cyklar till soptippen eller bara låter dem stå och samla damm.

Det är helt onödigt och ofta väldigt dyrt när fraktfirmor ska skicka cyklarna till skroten i samband med en cykelrensning. Vi hämtar alla övergivna cyklar helt kostnadsfritt och ser därefter till att de kan användas igen!

F: Vad kostar hanteringstjänsten av övergivna cyklar?

Easy ReCycling är en helt kostnadsfri service. Vi erbjuder helt enkelt att gratis omhänderta övergivna cyklar och ser till att de kommer i bruk.

F: Står Easy ReCycling för aviseringen av eventuell cykelrensning?

Vanligtvis sköter ansvarig för fastigheten aviseringen och informeringen kring cykelrensningen för boende. Vi erbjuder uppmärkningsmaterial för cyklar samt färdiga informationsbrev och flyers som är lätt att distribuera.

F: Vad gör ni med gamla och trasiga cyklar?

Vi gör en utvärdering av de cyklar vi får in och deras befintliga skick. Cyklar i bra skick säljs som de är. Cyklar i behov av reparation reparerar vi eller säljer antingen som reparationsobjekt eller reservdelsobjekt. Det som inte går att renovera på något sätt ser vi till att återvinna på ett så miljövänligt sätt som möjligt.

F: Är ni även intresserade av trasiga eller inkompletta cyklar?

Ja! I stort sett alla cyklar går att laga eller på annat sätt användas för att göra nya ägare och vår planet nöjda.

F: Hur ofta anordnar ni cykelloppisar och när är nästa?

Antal cykelloppisar beror lite på antalet cyklar vi får in varje år. Vanligtvis hinner vi med ett par loppisar per vår och höst. För att veta när nästa är, skriv upp
dig här.

F: Vad kostar cyklarna?

Det beror givetvis på den enskilda cykeln. Snittpriset ligger runt ett par hundralappar, och alla möjliga typer av begagnade cyklar går att finna!

F: Hur kan jag stödja Easy ReCycling?

Gilla oss på Facebook, tipsa om oss och sprid ordet om ett smart val. Informera gärna din bostadsrättsförening, ditt fastighetsbolag och din kommun om vår kostnadsfria tjänst för hantering av övergivna cyklar. Cykla mer, välj hållbart och var riktigt prissmart!

Saknar du svar på en fråga? Kontakta oss direkt så svarar vi inom kort!