Vi lever för cykeln!

Vårt arbete räddar årligen tiotusentals cyklar från att skrotas i onödan.

Specialisten på cykelåtervinning

Easy ReCycling AB är företaget specialiserat på cykelåtervinning och återbruk av cyklar. Vi räddar årligen tusentals cyklar från ett öde på skroten och det har vi gjort sedan starten 2010. Att slänga och skrota det som är fullt fungerande, eller det som enkelt kan repareras, är både dyrt och onödigt.

Easy ReCyclings uppdrag och vision är att vara en del av ett långsiktigt hållbarhetsarbete i Stockholm, Sverige och i världen. Det är otroligt viktigt för vår generation och framtida generationer att bedriva handel med hållbarhet i fokus.

Ett hållbart alternativ

Vi ser oss som det självklara valet då bostadsrättsföreningar, fastighetsbolag, kommuner och företag ska genomföra en cykelrensning och göra sig av med kasserade cyklar. Vi hämtar alla övergivna cyklar och cykeldelar helt kostnadsfritt och ger dem nytt liv genom våra årliga loppmarknader eller vår försäljning till reparatörer och cykelverkstäder. Ibland lyckas vi till och med skänka cyklar till projekt bortom Sverige.

När ni har ett cykelrum med övergivna cyklar så vill vi att ni tänker på oss. Betala inte tusenlappar för frakt till skroten. Vi hämtar cyklarna gratis och ser till att de kommer i bruk.

Vi gör det enkelt, vi gör det Easy.
– Bill Thernström, grundare

Mer detaljerad info om vår verksamhet

  • Insamling av övergivna cyklar från bostadsrättsföreningar, fastighetsbolag, kommuner mm.
  • Insamling av inlämnade cyklar från kommunala återvinningscentraler.
  • Restaurering av cyklar som annars skulle ha skrotats.
  • Försäljning av renoverade begagnade cyklar på våra årliga cykelloppisar.